Business

Zajímavosti o Bulharsku

Možná to nevíte, ale Bulharsko je jednou z nejstarších zemí v Evropě. Jedná se o krásnou zemi, která je oblíbená jak místními, tak turisty. V Bulharsku totiž najdete vše. Moře, pláže, hory a spoustu památek. Bulharsko je také proslulé svou kuchyní a některými výrobky, které se vyváží do celého světa. Bulharsko je členem Evropské unie již od roku 2007, takže cestování do této země je pro nás velmi snadné. Bulharská měna jsou kuny. Jedna kuna jsou asi tři české koruny, záleží na aktuálním kurzu.

Bulharsko láká turisty hlavně na dlouhé a krásné písčité pláže, které se táhnou podél Černého moře. Nejznámější turistická letoviska jsou Primorsko a Slunečné pobřeží. Slunečné pobřeží je skvělé hlavně pro ty, kteří hledají zároveň i široké možnosti zábavy, jako rušné město, noční kluby, bary a možnosti nákupů.

Bulharsko

Mimo moře si zde mohou lidé užít i minerální prameny. V Bulharsku najdete více než šest set pramenů, jejichž teplota vám umožňuje si jich užít i v zimním období. Tyto prameny maní skvělé léčivé účinky na naše tělo. Jak už jsme zmínili, Bulharsko je známé také pro některé své výrobky, které se vyváží do celého světa. Jedním z nich je například esenciální růžový olej, který se získává z růže Damascena, která se pěstuje právě v Bulharsku. Tento olej se používá do pleťové kosmetiky anebo jen tak samostatný. Je o něm známo, že má protizánětlivé účinky a působí také jako antioxidant.

růže

Co se týče dalších věcí typických pro Bulharsko, jedna z nich je Rakiya. Jedná se o ovocnou pálenku, která obsahuje minimálně 40 % alkoholu. Tuto pálenku dostanete v každé restauraci a jako suvenýr si ji můžete zakoupit téměř kdekoliv. Co pro vás může být překvapující je to, že Bulharsko je rodištěm jogurtu. Také, že se tím náležitě pyšní. Typický bulharský jogurt je kyselejší než ten, který známe od nás a má také hustší konzistenci.

Mohlo by se vám také líbit...